4D-aikataulu­suunnittelu

Virtuaali­rakentaminen havainnollistaa raken­tamisen etenemisen pala palalta edistäen hankkeen sujuvuutta ja laatua

4D-aikataulu­suunnittelu on eittämättä ylivoimaisesti paras keino valvoa ja seurata, miten raken­taminen etenee ja milloin mikäkin työvaihe toteutuu. 4D-mallintaminen on virtuaali­rakentamista, jolla pystymme näyttämään – visuali­soimaan – rakentamisen kuin se tehtäisiin aidossa ympäristössä. 

Rakennusjärjestys havainnollistuu ajoitetulla tietomallilla. Tämä "esitys" on niin selkeä, että muutkin kuin itse aikataulusuunnittelija ymmärtää näkemänsä sekä ennen kaikkea sen, miten rakentaminen tulee oikeasti tehdä. Muodostuu yhteinen, samallainen näkemys siitä, mitä aikataulu tarkoittaa. 

Tunnista ja toimi ajoissa

Suunnitelman avulla voidaan tunnistaa hyvissä ajoin mahdolliset sudenkuopat, säästää aikaa sekä arvokkaita euroja. Lue ohesta lisää mallinnuksen mahdollisuuksista tai ole meihin yhteydessä, niin avaamme asiaa! Työskentelemme etupäässä suurissa rakennus­projekteissa, mutta olemme konseptoineet myös normaalikokoisiin kohteisiin kiinteähintaisen 4D-aikataulun. 

Ota yhteyttä »

Muutettavissa ja muokattavissa erittäin helposti

4D-suunnittelun hienous on myös siinä, että 4D-aikataulutus kulkee todellisen rakentamisen kanssa rinnakkain. Sitä voidaan muuttaa helposti sen mukaan, miten käytettävissä oleva tieto tarkentuu. Kun muutos tehdään tiettyyn osa-alueeseen, 4D-aikataulu osoittaa muutosten vaikutukset koko aikataulun osalta. 

Näin nähdään asennus­järjestyksessä, mitä tuleman pitää tai mitä rakentamisessa kenties tarvitaan lisää. 

Pohjana 3D-malli

4D-suunnittelussa hyödynnetään rakennuksesta tehtyä 3D-mallia, johon rikastetaan aikataulumenekki- ja resurssitiedot. Näin saadaan projektista matematiikkaan perustuva aikataulu, jota viritetään kokemusperäisellä tiedolla ja muilla reunaehdoilla - lisätään järkeä. 

Mitään ei näin ollen aikatauluteta mututuntumalla vaan resurssipohjaisesti. 4D-aikataulutuksen lisäksi teemme resurssipohjaista aikataulusuunnittelua. Tutustu myös muihin palveluihimme!

Ota yhteyttä »

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää palveluistamme!