Työmaalta tieto­mallinnuksen maailmaan

Yhtä jos toista on rakentamisen sekä koulun saralla tullut urakoitua

Historiaa rakentamisen ja mallinnuksen saralta on kertynyt siinä määrin, että jotain jo kehtaa kertoa tietävänsä. Otathan yhteyttä, kun haluat kuulla lisää esimerkiksi 4D-aikataulu­suunnittelun mahdollisuuksista rakennus­hankkeessasi. Soittele, niin turistaan tovi tai tiedustele ensin vaikka sähköpostitse.

Työhistoria, Jouni Ojala

2014–, Rakennuslordi Oy

  • Perustajaomistaja.
  • Tuotannonohjauksen, tietomallinnuksen ja digitaalisen tiedon­hallinnan konsultointia ja koulutusta.

2012–2014, Byggnadsekonomi AB ja Byggnadsekonomi Oy

‘Paluu juurille’ konsultti­hommiin aikataulu- ja tietomallinnus­skeneen, pääosin aikataulu- ja tieto­mallinnus­vastuuseen erääseen tuon ajan suurimpiin talonrakennus­hankkeisiin. Hankkeessa konseptoin ‘Aikatauluputiikin’ – toimintatavan ja digitaalisen median hyödyntämiseen kykenevän instant-ryhmätyötilan. Putiikkia voi käydä kurkkailemassa osoitteesta thttp://www.urbanmill.org/bim-shop/. Ohessa vedin myös aikataulukoulutuksia menetelmä + ohjelmisto­koulutus -muotoisesti. Ohjelmistona Vicon Control (nykyisin Schedule Planner). 

2010–2012, Westpro cc Oy

Työmaainsinöörin rutiini­tehtävät ja kehityshommaa, korkealaatuisten asuntojen tuotantoa. Ympäristössä, jossa ei ollut häivähdystäkään BIMistä tai vastaavasta. Pääsin keskittymään ihan oikeaan rakentamiseen. Viimeiset kuukaudet toimin myös vastaavan mestarin vakanssissa.

2007–2009, Oy Alfred A. Palmberg Ab

Työmaainsinöörin tehtävissä asuin­rakennus­hankkeissa, myöhemmin laatu­insinöörin jakkaralla.

2007 DI, TKK

  • 1998 alkanut lupaava opintoputki katkesi yhtäkkiä 2007, luonnollisesti R-puolen mitoituskurssien suorittamisella.
  • Pää- ja sivuaine­yhdistelmänä ajaton klassikko: rakentamis­talous, talon­rakennustekniikka.
  • Diplomityö 2007: Vaativan erityiskohteen aikataulu­suunnittelu.
  • Erikoistyö 2006: Suomalaisten nimikkeistöjärjestelmien ja rakennus­osatiedostojen hyödyntäminen tieto­mallilla. Määrä ja kustannus­tiedon tuottaminen.

2003-2007 DSS Oy --> Graphisoft Finland Oy, opintojen ohessa

Rak-tutan viikonloppukurssin suorittamisen jälkeen rakentamistalouden professori Jouko Kankainen tuli raksan ATK-luokan ovella vastaan kysyen: “Onkos teekkarilla taskurahan tarvetta?” Ilmeisestä vastauksesta seurasi breikkaus aikataulukonsulttiskeneen, ensimmäisenä kohteena Kampin Keskus. Dynaproject-aikatauluohjelma tuli tutuksi konsulttina ja kouluttajana toimiessani.

Yrityskaupan myötä kuvaan astui myös tietomallinnus. Nykyisellään tämä kioski on Trimblen omistuksessa nimellä Vicosoftware, ja aikatauluohjelman nimi on muuttunut Dynaprojectista Control’in kautta Vico Schedule Planneriksi. Kehitys kehittyy.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää palveluistamme!